parat-ripost-atina-kamp-2016

Atina’da Verimli Bir Kamp Geçirdik

Parat Ripost Spor Kulübü olarak Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Uluslararası Kılıç Kampı’na 11 sporcu ile katıldık ve sezon öncesinde verimli bir hazırlık dönemi geçirdik.

Her sene Atina’daki Costeas-Geitonas School tarafından düzenlenen Uluslararası Kılıç Kampı bu yıl 19-28 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlendi. Akademimizden kampa iştirak eden 11 sporcumuz gerek eskrim gerekse kültürel anlamda önemli ve faydalı bir tecrübe yaşadı.

Sporcularımızdan Baybars Baltacıoğlu, Begüm Su Baltacıoğlu, Deniz Ali Özgen, Deniz Derici, Efe Alpay, Maya Ataç Kurtulmuş, Mehmet Efe Ümit, Mehmet Emir Uğurlu, Mete Alp Duru, Sinan Par ve Zeynep Özörnek kampa katılan isimler oldular.

Kamp süresince Atina’daki Olimpik Eskrim Merkezi’nde düzenlenen eskrim antrenmanlarının yanı sıra çeşitli etkinliklere de katılan eskrimcilerimizin oldukça keyifli vakit geçirdikleri gözlendi.

Deniz gezisi ve macera parkı gezisinde eğlenen sporcularımız Atina şehir turu sırasında Olimpiyat ve spor tarihi için büyük önem taşıyan, ilk Olimpiyat Oyunları’nın yapıldığı Panathinaiko Stadyumu’nu ziyaret etti.

Panathinaiko Stadyumu veya diğer bilinen adıyla güzel mermerli anlamına gelen Kallimarmaro, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yer alıyor.

1896’daki ilk Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan stadyum, alanındaki en eski yapılardan biri olmakla beraber tamamı beyaz mermerden yapılan tek stadyumdur.

Panathinaiko Stadyumu 1906 Ara Olimpiyatları’nın düzenlendiği ana stadyum olmuş, 2004 Yaz Olimpiyatları’nda ise okçuluk müsabakaları ile maratonun bitiş kısmına ev sahipliği yapmıştır.

Kampın son gününde erkeklerde 3, kızlarda ise 2 ayrı yaş grubunda düzenlenen turnuvada mücadele eden eskrimcilerimiz 3 madalya kazandı.

Erkekler B kategorisindeki müsabakaları Deniz Ali Özgen ilk sırada tamamlayarak altın madalya kazanırken Sinan Par üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı kategoride çeyrek final oynayan Efe Alpay ve Erkekler C kategorisinde çeyrek final oynayan Deniz Derici de madalya kazanan bir diğer sporcularımız oldular.

Uluslararası Kılıç Kampı’na katılan tüm sporculara birer katılım sertifikası verildi.

       

Leave A Comment

Adres: Aksoy Sokak No: 5 Altunizade Üsküdar - İstanbul
Mob: (0532)2549045 | E-mail: info@paratripost.org

counter create hit